BİZİ TAKİP EDİN

KEÇİ SÜTÜNDEN GELENEKSEL DONDURMA

02-05-2023 20:42
KEÇİ SÜTÜNDEN GELENEKSEL DONDURMA

Lezzet ve Kalitenin Hikayesi

Dondurma serüvenimize çiftçi bir aileden gelen, akışkanlar mekaniği fena olmayan bir mühendis olarak önce Türkiye’de danışmanlık alarak başladım, ardından İtalya’da kurslara katılarak bilgilerimizi artırdık. Kuru maddesi yüksek Türk tipi dondurma yapımıyla başlayıp, uzun zaman denemelerin ardından, İtalyan ve Türk dondurmalarının özelliklerini barındıran kendimize özgü dondurmalarımızın ve sorbelerimizin lezzet açısından bizi tatmin eden formüllerini oluşturduk. Üretim yaptığımız bölge itibariyle meyvenin en iyisine çok rahat ulaşabiliyoruz. Keçi sütümüzün kalitesini en üst düzeyde tutmak elimizde. Taze ve kaliteli keçi sütü, gerçek meyveler, salebin en iyisi doğru formülde birleşince ürün de çok kaliteli oluyor. Yeri geliyor çok iyi kalitede fıstık bulamadığımız için fıstıklı dondurma, istediğimiz lezzet ve kokuda muz ve çilek olmadığında, muz ya da çilekli dondurmamız yok diyebiliyoruz. Dondurmalarımızda şeker türevleri ve bitkisel yağ kullanmayıp, doğal stevia şekeri, elma şekeri, pancar şekeri, taze süt kaymağı, prebiyotik lif gibi ürünler kullanıyoruz. Aynı zamanda kullanılan süt % 100 keçi sütü olduğu için inek sütü alerjisi olan, diyabetli veya diyet yapan müşterilerimiz için de ürün sunmuş oluyoruz. Dondurmamızda kullandığımız sağlıklı ürünler ve prensip olarak sağlığı ön planda tutmamız, bazı doktor müşterilerimizin dikkatini çekti. Bize yeni yolların açılmasına vesile oldular, Elmalı Konak markası altında çiftliğimizin ve mandıramızın ürünlerini dükkanlarımızda sunmaya başladık.

Dondurmacılıkta rakipsiz olabilecek kadar emek verdiğimizi söylemek yanlış olmaz; kullanılan sütün her damlasını kendi üreten, içine giren her ürünün en iyisini araştırıp bulan, ürünün kalitesi konusunda maliyeti arka planda tutup, ürünün lezzeti kadar hijyen ve sağlıklı olmasına özen gösteren kaç firma vardır ki?

 

Özenle Oluşturulmuş Formül

Gerçek ve sağlıklı keçi sütünden dondurma özlemimiz, bizi dondurma üretimine yönlendirdi. Lezzet ve sağlık açısından fark yaratacak, çocukluğumuzun dondurmalarını hatırlatacak lezzette keçi sütünden dondurma üretmeyi hedefledik. İşi bir mühendis olarak ele alıp, önce Türkiye’de danışmanlık aldık bu danışmanlık sayesinde kuru maddesi yüksek Türk tipi dondurma yapımını öğrenip uzun zaman denemelerde bulunduk. Sonra İtalya’da katıldığımız kurslarda İtalyan dondurması hakkında bilgi sahibi olduk. Geçen zaman ve deneyimlerden sonra İtalyan ve Türk dondurmalarının özelliklerini barındıran kendimize özgü dondurma ve sorbelerimizin (sütsüz meyveli dondurma) formülleri oturmaya başladı. Bir formülün oluşması uzun denemeler ve tecrübe gerektirir. Dondurmanın içine giren her ürün, dondurmanın yapısını, erime davranışlarını ve tadını değiştirir. Her meyvenin asitliği ve tatlılığı farklı olduğu gibi farklı zaman ve iklimlerde yetişen aynı cinsten meyvelerin bile değerleri farklıdır dolayısıyla her yapılan ürünün formülündeki değerler değişir. İşte mühendisliğim de tam burada işin içine girdi ve belki de her dondurma yapımında tekrar ve tekrar tüm girdilere göre formülümüz şekil aldı.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.